fredag 4. desember 2009

4 grunner til å bruke kredittkort

1. Unngå svindel
Debetkort og sjekker er noen av de verste måtene å betale for noe. Stikkende med kredittkort eller kontanter kan spare deg mye penger.

Ganske mye av alt du gjør innebærer risiko. Når du bærer rundt $ 50 i lomma, er det en risiko for at du kan miste den eller bli ranet. Når du gir et kredittkort til en servitør, er det en risiko for at hun skulle stjele nummeret. Når du skriver en sjekk på dagligvarebutikken, er det en risiko for at noen kan ta din personlige informasjon og bruke den til å stjele identiteten din. Når du bærer ditt ATM kort med deg, er det sjanse for at du det kan bli stjålet, mistet, kan noen se på deg skrive inn PIN-koden og deretter stjele den, osv.

Uansett hva du gjør, er det et element av risiko. Hva du vil gjøre, er å minimere den finansielle eksponeringen. Dessverre, de to pengene kjøretøy (debetkort og sjekker) som vanligvis er mest spioneringen for å holde folk ute av gjeld er også de som gir minst beskyttelse mot svindel. Her er hvorfor.

La oss si at noen stjeler din finne boken eller bruker kontonummer å ta ut penger fra kontoen din. Du merker problemet på neste setning og ringe banken. Du har nå til å bevise overfor banken at de trenger å refundere pengene dine og sette den tilbake til kontoen din. Pengene er allerede borte, må du prøve å få det tilbake. I mellomtiden, ditt boliglån og bil betaling skyldes, men du kan ikke betale dem før du kan overbevise banken om at bedrageriet ble begått.

Nå antar at kredittkortnummeret ditt blir stjålet. Du legger merke til en haug med falske transaksjoner på kontoutskriften og ringe deg kredittkortselskapet. Normalt vil de markere kostnader som omstridte og arbeide med selgerne å skaffe bevis på at du faktisk gjorde innkjøp. Du betaler beløpet av ubestridte kostnader.

Legg merke forskjellen? Med sjekker og debetkort, må du få pengene tilbake dersom det ble tatt av svindel. Med et kredittkort, kredittkortselskapet fungerer som en buffer. Pengene kommer ikke ut av kontoen din før du betaler regningen.

I tillegg informasjonen på en sjekk gir bort en masse personlig informasjon som ikke er tilstede på et kredittkort. Noen ganger sjekker selv ha ditt personnummer eller førerkort nummer. Disse er fine utgangspunkt for å få tilgang til kreditt-eller andre kontoer.

Ved hjelp av et kredittkort hjelper minimere eksponeringen for bedrageri. Det er noen veldig genial skurkene der ute. Jo mer du kan gjøre for å redusere risikoen, jo bedre.
2. Keeping Records

Kredittkort er en av de enkleste måtene å spore dine utgifter. Når kombinert med et program som Microsoft Money eller Quicken, kan du lett se hvor pengene dine går og holde oversikt over hvordan kostnadene endrer seg fra måned til måned. Enkelte selskaper legger til funksjoner i sine kontoer slik at du kan kategorisere kostnadene nettet og vise totalsummer for hver kategori selv uten å laste dem ned til datamaskinen.
3. Cash Back and Rewards Points

De fleste kredittkort har noen form for belønning programmet. Vanligvis er disse gir deg 1% av totalt kjøpene tilbake i kontanter, peker mot flybilletter, gavekort til butikker, osv. Når du ser på et kredittkort, sammenligne disse belønning programmene. Noen bare gir deg tilsvarende ,05% tilbake.
4. Andre fordeler

De fleste kortene har en haug av andre ytelser som er gravlagt i fint ut og folk generelt ikke dra nytte av. For eksempel, de fleste VISAS har en utvidet garanti plan. Hvis du kjøper noe med et 1 års garanti og den svikter 18 måneder etter kjøpet, vil kredittkortselskapet erstatte eller reparere enheten for deg-selv om den opprinnelige garantien er utløpt.

Noen kort tilbyr en tjeneste der de skal holde orden på alle garantier på alle apparater og hjemmeelektronikk. En rekke kort gir deg tyverisikring hvis du har et element (som ble kjøpt på kortet) stjålet innen en viss tid.

Andre kort gir deg reiseforsikring i tilfelle du dør eller blir lemlestet (betegnelsen de faktisk bruk) på et fly betalt med kredittkortet ditt. Mange har forsikring som kan brukes i stedet for den ekstra forsikringen bilutleie selskaper prøver å selge deg når du leier en bil.

Noen kort (spesielt American Express) tilbyr veihjelp, reiseplanlegging, internasjonale reiser nødhjelp og selv personlig concierge services.

Ta deg tid til å se gjennom den fine ut som fulgte med kredittkort. Du vil sannsynligvis finne en haug med funksjoner som ikke er nyttige for deg, men du kan finne en eller to som faktisk er verdifull og kan spare deg noen penger.

Ingen kommentarer: