torsdag 22. mai 2008

Annuitetslån - information och tips

All kreditt krever at den som låner, må betale tilbake - amortize - sin gjeld til utlåner. I tillegg en kompensasjon - interesse - betales til utlåner. Interessen er beregnet på forbrukere alltid i balanse på grunn av kunden ved enhver anledning. Hvordan tilbakebetaling - amortisation - vil gå for å bli regulert i kontrakten / indebtedness. Det finnes i hovedsak to ulike modeller; rett nedskrivninger og trygd.

Straight amortisation
Lån med rett tilbakebetaling av hovedstolen betyr at den opprinnelige gjeld delt på antall amorteringstillfällen avtalt. På hvert amorteringstillfälle være at beløpet - amortisation - på grunn. I tillegg til utbetalingsdato skal også bli betalt en rente, beregnet på nåværende utestående. Siden amorteringsbeloppet er lik i hele kreditten perioden, og balanse, og dermed renten gradvis avtagende, et lån med en rett boliglån som koster mindre for hver amorteringstillfälle.

Annuitet
Den andre återbetalningsmodellen kalt annuitetsmetoden. På annuitetslån forventet å komme fram til et beløp - annuitet - som, hvis betalt i det hele tatt amorteringstillfälle, nok til både balanse, og renter på et boliglån, slik at lånet er slutbetalat på slutten av kreditten.

Hva kreves for å være i stand til å telle opp trygd er: 1) beløpet av kreditt, 2) rente og 3) kreditten periode (f.eks antall återbetalningstillfällen).

Siden beløpet som betales er like ved enhver anledning, dette er at startpunktet for en større andel av interesse og en liten del av tilbakebetaling av hovedstolen. Som gjeld er betalt av ned, reduserer räntedelen og det vil være større rom for avskrivninger. Mot slutten av æren perioden er annuitetens dermed til en mindre grad av interesse og en større andel av nedskrivninger.

En forutsetning for summen av alle bidragene vil gå opp jevnt og trutt med gjeld service er at renten ikke vil bli endret i løpet av kreditt perioden. De fleste kreditt innrømmer imidlertid at utlåner endre størrelsen på renten og det er også normalt på lån som kjører på flere år. På en endring i renten på utlåner kan håndtere tilbakebetaling av to fundamentalt forskjellige måter, og samtidig opprettholde eller endret annuitet.

Oppbevaring av trygd
Ordinært er at utlåner gjelder vedlikehold av trygdemottakere (også kjent som falske annuitet) som betyr at den avtalte annuitet opprettholdes selv om renten endres. Som et resultat, hvis renten er økt, kreditt vil ikke bli slutamorterad til avtalt slutten av kreditten. Dette er på grunn av trygdemottakere har en høyere andel enn forventet tok deg til interesse betaling og har derfor en liten del igjen over til tilbakebetaling av hovedstolen. Hvis renten senkes, kredittkortet vil bli slutamorterad før avtalt kreditt periode på grunn av trygd, en mindre andel enn forventet tok deg til interesse betaling. Fordelen med å opprettholde annuitet er at kunden vet på forhånd hvor mye hver innbetaling vil være uavhengig av hva som skjer med renten. Ulempen er at kreditten kan avvike fra den avtalte. Under visse betingelser, en økning i renten, dessuten har effekten av den avtalte annuitet er ikke engang nok for en periode-interesser, der det gjeld snarere enn øke. Den kreditor må deretter informere kunden og foreslår en økning i trygd slik at den minst dekke renter.

Endret trygd
Det andre alternativet er å bruke den reviderte annuitet (også kjent som ekte annuitet). Dette betyr at utlåner på en rente beregner en ny annuitetsbelopp basert på at 1) den saldo som er tilgjengelig på det tidspunktet, 2) resten av æren periode og 3) den nye rentesatsen. Fordelen med den reviderte annuitet er at den opprinnelige kontrakt æren perioden er alltid opp. Ulempen er at det kan være vanskelig for den som låner skal vite på forhånd hvor mye hver innbetaling vil være når det er ukjent hva som vil skje med renten.

Skuldebrevet
Av indebtedness skal normalt vise hva som skjer med trygd eller kreditt periode på renten endres. Det gjeld verkemiddel i bruk i dag er ikke normalt uklar på dette punktet. Noen eldre gjelden er ikke alltid utformet på en slik måte at det er klart fra effekten av en rente.

Den Høyesterett har i februar 1997 slo en sak om falske annuitet. Retten avgjort at hvis renten er variabel og en kreditt til et angitt antall år, er dette ikke automatisk betyr at kredittkortet er slutbetald når kreditten utløpt. Banken har således rett til å forlenge den gjenværende løpetid inntil hele gjelden er betalt.

I tilfeller av uenighet
Styret (ARN) og alminnelige domstoler er organer som kan høre en tvist vedrørende annuitetslån juridisk. ARN hører imidlertid ikke tvist om det gått mer enn seks måneder av handelsmann / Bank helt eller delvis, avviste påstandene. For rettssaker i banken, må den være i tvistesaker, beløpet var mindre enn 2 000 kroner for styret skal vurdere saken. Hvis du ikke er fornøyd med styrets beslutning om å vurdere saken i offentlige domstoler.

Ingen kommentarer: