fredag 9. mai 2008

Hvorfor bruke Kredittkort?

Det gir ofte mening for å kjøpe varer med ditt kredittkort enn bruke en annen form for betaling, ettersom de tilbyr deg verdifulle rettigheter å beskytte din kjøp.

La oss innse det, Kredittkort er en knakende beleilig måte å penger på og det gir en ekstra bonus som du kan bli opp til 60 dagers låntaging rentefri. Men det er andre fordeler også.

Kjøp noe for mellom 1000 og 300 000 på et kredittkort og du har verdifulle rettigheter.. Dette er et middel det når du kjøper noe brukende din kredittkort, din kontrakt er med både handelsmannen og kortutstederen. De har lik erstatningsansvar for noe dette bommer så at du kan ta affære imot enten av dem for å få erstatning. Lovgivningen blir innskrenket til varer solgte for mer enn 1000 og mindre enn 300 000 men det er styrtende nyttig i situasjoner hvor, f.eks., varer er skadet eller dukker opp, eller virksomheten går smadre.

Avsnitt 75 dekker alle brukende et kredittkort men du vil bli overrasket for å vite at kortutstedere ikke presist velter dem selv for å la deg ha kjennskap til denne ekstra beskyttelse. Faktisk kunne du til og med måtte kjempe aldeles hard å håndheve dine rettigheter med noen virksomheter men holde deg til dine skytevåpen hvis du vet du er i retten.

Interessant gjelder lovgivningen jevn hvis du bare lager en del-kjøp, f.eks., ved brukende din kredittkort for å betale et depositum på noe og du er også dekket til for punkt kjøpt i utlandet og over internett. Noter at debet og opkrævningskort ikke blir dekket av lovgivningen så at, når du kjøper noe for mer enn 1000, sikre du bruker din kredittkort for å gjøre det. Den ekstra beskyttelse gjør det verdi så lenge du betaler din kort av i fullt med månedens ende.

Noen kredittkort tilbyr også købsbeskyttelse for fri. Hvis punkt kjøpt med din kort er tapt, skadet eller stjålet innenfor en specified periode (vanligvis inntil 100 dager fra kjøpsdatoen), du kan lage et krav imot dette cover. Det er nyttig for skrøpelig eller høy-verdi varer men sjekker det mindre print for utelukkinger

Andre frie fordeler tilbød iblant per kortvirksomheter inkluderer prisbeskyttelse hvor hvis du kjøper et punkt og deretter finner det mer billig i et senrsalg, vil de tillate deg å kreve tilbake forskjellen. Den vanlige tidsfrist er 60 dager fra kjøpsdatoen. Krav mellom 100 og 10 000kr er vanligvis gjeldende, ofte utsatte for en mindre umåteholdenhet. Du kan også få frie utvida garantier, som utvider produsentgarantier, vanligvis for et ekstra år, eller, alternativt, viss slags fri reiseforsikring.

Ingen kommentarer: